Lista senaste inläggen från phpBB

PHPportalen Forum Index » Tips och Trix
Lägg ett bokmärke på hela tråden
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4  Nästa
Visa föregående ämne :: Visa nästa ämne  
Startad av: Meddelande
Topher
Inaktiverad



Medlem i: 5698 dagar
Från: Härnösand
Status: Offline



#268110
Inlägg Skrivet: 2005-02-17 02:24      Ämne: Citera

Kryssa i hans ruta då Smile i stället en att skriva ut den igen.
 

_________________
http://www.smsnetwork.org/mikael/swe/phpportalen - När du vill skicka gratis SMS & MMS till hela värden!
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida
RagnArok



Medlem i: 5247 dagar
Från: Newbridge
Status: Offline



#279231
Inlägg Skrivet: 2005-03-26 21:51      Ämne: Citera

Topher skrev:
Har du dem nyaste phpbb så fixar du det med denna kod.


PHP:
1:
<?php
2:
// Upprätta en anslutning till databasen först.
3:
mysql_connect("localhost""andvändarnamn""password") or
4:
die ("Could not connect to database");
5:
 
6:
mysql_select_db("databas")or
7:
die ("Could not select database");
8:
 
9:
$sql "SELECT topic_id,topic_title FROM phpbb_topics ORDER BY topic_id DESC LIMIT 5";
10:
$result mysql_query($sql) or die(mysql_error());
11:
echo"<table border='0'>";
12:
while($row mysql_fetch_array($result)) {
13:
?><tr><td><font size='1' face='Verdana'><b>&raquo; </b><a href="/phpbb2/viewtopic.php?t=<?php echo $row['topic_id']; ?>"><?php echo $row['topic_title']; ?></a><?php
14:
}
15:
echo "</tr></td></table></font>";
16:
?>
17:
 



om man vill komma till senaste inlägget och inte bara senaste "rubriken" hur gör man då?
blir det phpbb_posts då?
 

_________________
"Nån gång måste de ju hända nåt annars e de något som e fel i källkoden"
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
Topher
Inaktiverad



Medlem i: 5698 dagar
Från: Härnösand
Status: Offline



#279268
Inlägg Skrivet: 2005-03-27 07:32      Ämne: Citera

Du får kolla upp i databaserna kolla vilken colum som uppgraderas vid ny postad. Sen så lägger du bara till det på SELECT topic_id, topic_titel, topic_posted. xp.

Vet inte riktig vad tabelen heter som har hand om ta i mot postade inläggen hittade det inte då jag gjorde scriptet.
 

_________________
http://www.smsnetwork.org/mikael/swe/phpportalen - När du vill skicka gratis SMS & MMS till hela värden!
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida
haddock



Medlem i: 6055 dagar
Från: :nårF
Status: Offline



#279358
Inlägg Skrivet: 2005-03-27 19:16      Ämne: Citera

RagnArok skrev:
om man vill komma till senaste inlägget och inte bara senaste "rubriken" hur gör man då?
blir det phpbb_posts då?


Vill du att det skall visas de senaste inläggen och du skall länkas till de senaste inläggen? Kolla i sådana fall på första inlägget i tråden.
 

_________________
Det här är ett stycke text som kan läggas till i inlägg du skapar. Det finns en gräns på 255 tecken.
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
RagnArok



Medlem i: 5247 dagar
Från: Newbridge
Status: Offline



#279464
Inlägg Skrivet: 2005-03-28 02:19      Ämne: Citera

haddock skrev:
RagnArok skrev:
om man vill komma till senaste inlägget och inte bara senaste "rubriken" hur gör man då?
blir det phpbb_posts då?


Vill du att det skall visas de senaste inläggen och du skall länkas till de senaste inläggen? Kolla i sådana fall på första inlägget i tråden.

tackar Smile

EDIT:
Upptäckte nu en sak... som skiljer de två fungerande funktioerna i denna tråden åt..
den enda printar ut vem som skrivit inlägget - den andra ingenting i den stilen

det är därför, jag undrar - hur man får in
PHP:
1:
     echo ("<font size='1'>(Av: ".$posts["username"].")</font><br>"); 

i den som visar de senaste Rubrkerna...?

EDIT2: För när man tittar i ett PHPBB forum står det ju vid varje tråd klart och tydligt - FÖRFATTARE - hur får jag fram det värdet? Sad
tack för hjälpen Razz
 

_________________
"Nån gång måste de ju hända nåt annars e de något som e fel i källkoden"
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
RagnArok



Medlem i: 5247 dagar
Från: Newbridge
Status: Offline



#280751
Inlägg Skrivet: 2005-04-02 15:13      Ämne: Citera

har nu löst mitt problem Smile
här är koden:
PHP:
1:
<?php
2:
// Upprätta en anslutning till databasen först.
3:
mysql_connect("server""user""password") or
4:
die ("Could not connect to database");
5:
 
6:
mysql_select_db("databas")or
7:
die ("Could not select database");
8:
?>
9:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
10:
<html>
11:
<head>
12:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
13:
<title>Untitled Document</title>
14:
</head>
15:
 
16:
<body>
17:
<?php
18:
 
19:
$sql "SELECT 
20:
phpbb_topics.topic_id, phpbb_topics.topic_poster, phpbb_posts_text.post_id, phpbb_users.username, phpbb_posts_text.post_subject, phpbb_topics.topic_title, phpbb_posts_text.post_text
21:
FROM phpbb_users,phpbb_topics, phpbb_posts_text,phpbb_posts
22:
WHERE 
23:
phpbb_users.user_id = phpbb_topics.topic_poster
24:
AND phpbb_posts_text.post_id = phpbb_topics.topic_first_post_id
25:
AND phpbb_posts.poster_id = phpbb_users.user_id
26:
AND phpbb_posts.topic_id = phpbb_topics.topic_id
27:
ORDER BY topic_id DESC LIMIT 0,5";
28:
$result mysql_query($sql) or die(mysql_error());
29:
echo"<table border='0' cellpadding='0' cellspacing='0'><tr><td>";
30:
while($row mysql_fetch_array($result)) {
31:
?><font size='1' face='Verdana'><b>&raquo;</b><a href="/sökvägen/till/viewtopic.php?t=<?php echo $row['topic_id']; ?>" title='<?php echo substr($row["post_text"],0,255); ?>'><?php echo $row['topic_title']; ?></a></font><br><font size='1'>(Av: <?php echo $row['username']; ?>)</font><br><?php
32:
}
33:
echo "</td></tr></table>";
34:
?>
35:
</body>
36:
</html>
37:
 


Denna kosen ger alltså följande resultat.
en liten ruta med de senaste Trådarna, vem som hr gjort dom - och när man håller musen över så ser man lite av vad som står Smile
 

_________________
"Nån gång måste de ju hända nåt annars e de något som e fel i källkoden"
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
jdavik



Medlem i: 5188 dagar

Status: Offline



#281434
Inlägg Skrivet: 2005-04-05 14:43      Ämne: Citera

jag har försökt men det funkar inte titta här

KOD:
1:
 
2:
<?php
3:
$connect = mysql_connect("localhost", "jdavik", "xxxxxxxx") or die("Can't connect to db");
4:
$database = mysql_select_db("jdavik") or die("Can't select db");
5:
 
6:
 
7:
 
8:
 
9:
SELECT phpbb_posts_text.post_id, phpbb_users.username, phpbb_posts_text.post_subject, phpbb_topics.topic_title, phpbb_posts_text.post_text
10:
FROM databas.phpbb_posts, databas.phpbb_posts_text, databas.phpbb_users, databas.phpbb_topics
11:
where phpbb_posts.post_id = phpbb_posts_text.post_id
12:
and phpbb_posts.poster_id = phpbb_users.user_id
13:
and phpbb_posts.topic_id = phpbb_topics.topic_id 
14:
ORDER BY phpbb_posts.post_id
15:
desc
16:
LIMIT 0, 3
17:
 
18:
 
19:
echo ("<table border=\"0\" width=\"100%\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\"><tr><td>");
20:
while ($posts=mysql_fetch_array($sql_posts)) {
21:
 
22:
    echo ("<b>* </b><a target=\"_blank\" title=\"".substr($posts["post_text"],0,255)."\" href=\"forum/viewtopic.php?p=".$posts["post_id"]."#".$posts["post_id"]."\">"); // raden title=\"".substr($posts["post_text"],0,255)."\" gör att foruminläggets innehåll visas vid mouseover (sådär tufft som bl.a. på phpportalens sidor). 0,255 gör att den visar 256 tecken från inlägget
23:
       
24:
 
25:
   if (!$posts["post_subject"]) {
26:
        echo $posts["topic_title"];
27:
    } else {
28:
        echo $posts["post_subject"];
29:
    }
30:
   
31:
 
32:
   echo ("</a><br>");
33:
    echo ("<font size=\"1\">(Av: ".$posts["username"].")</font><br>");
34:
}
35:
echo ("</td></tr></table>");
36:
?>
37:
 
38:
 


och jag får upp det här: Parse error: parse error, unexpected T_STRING in /web/www/frac/users/jdavik/home.php on line 8
tacksam för svar
 

_________________
Ok alla behöver hjälp någon gång
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida
RagnArok



Medlem i: 5247 dagar
Från: Newbridge
Status: Offline



#281548
Inlägg Skrivet: 2005-04-05 21:55      Ämne: Citera

kan du visa rad 8 - exakt?
 

_________________
"Nån gång måste de ju hända nåt annars e de något som e fel i källkoden"
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
arven



Medlem i: 5130 dagar

Status: Offline



#293570
Inlägg Skrivet: 2005-06-02 08:38      Ämne: felmeddelande Citera

Hej! har vridit och vänt på detta men får det inte att funka..

Min kod:
<?php
$connect = mysql_connect('xxx', 'xxxxxx', 'xxxxxxx') or die("Can't connect to db");
$database = mysql_select_db('arvfalk') or die("Can't select db");

$sql_posts=mysql_query("SELECT phpbbWP_posts_text.post_id, phpbbWP_users.username, phpbbWP_posts_text.post_subject, phpbbWP_topics.topic_title, forum_posts_text.post_text
FROM arvfalk.phpbbWP_posts, arvfalk.phpbbWP_posts_text, arvfalk.phpbbWP_users, arvfalk.phpbbWP_topics
where phpbbWP_posts.post_id = phpbbWP_posts_text.post_id
and phpbbWP_posts.poster_id = phpbbWP_users.user_id
and phpbbWP_posts.topic_id = phpbbWP_topics.topic_id
and phpbbWP_posts.forum_id != 4
ORDER BY phpbbWP_posts.post_id
desc
LIMIT 0, 6"); //eller så många inlägg du vill att den skall lista

//raden "and forum_posts.forum_id != 4" listar inte inlägg i "hemliga/privata forum", i detta fall forum id 3

echo ("<table border=\"0\" width=\"100%\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\"><tr><td>");
while ($posts=mysql_fetch_array($sql_posts)) {

echo ("<b>* </b><a target=\"_blank\" title=\"".substr($posts["post_text"],0,255)."\" href=\"http://scripts/phpBB2/viewtopic.php?p=".$posts["post_id"]."#".$posts["post_id"]."\">"); // raden title=\"".substr($posts["post_text"],0,255)."\" gör att foruminläggets innehåll visas vid mouseover (sådär tufft som bl.a. på phpportalens sidor). 0,255 gör att den visar 256 tecken från inlägget
if (!$posts["post_subject"]) {
echo ("RE: "); //om det ej finns någon rubrik på inlägget, skriv då ut "RE: "
} else {
echo $posts["post_subject"];
}
echo ("</a><br>");
echo ("<font size=\"1\">(Av: ".$posts["username"].")</font><br>");
}
echo ("</td></tr></table>");
$sql_posts = mysql_query("query") or die(mysql_error());
?>


detta fel meddelande får jag hela tiden: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/hosts/user/www/host/index.php on line 95 (line 95 är: while ($posts=mysql_fetch_array($sql_posts)) { )

You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'query' at line 1

Vore JÄTTE tacksam för all hjälp! Confused
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
Johny



Medlem i: 5910 dagar

Status: Offline



#457948
Inlägg Skrivet: 2007-02-05 23:22      Ämne: Citera

Hur sållar jag bort de hemliga rummen i Tophers variant ?
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
royal.87



Medlem i: 2350 dagar

Status: Offline



#729118
Inlägg Skrivet: 2013-01-11 16:22      Ämne: Citera

Jag bumpa denna tråden då jag är ute efter att lista de 5 senaste foruminläggen i mitt phpBB-forum.

Hur ser koderna ut nu det var ju nästan 10 år sen tråden skapades.

Tacksam för svar
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
JimmieJohansson



Medlem i: 4602 dagar

Status: Offline



#729120
Inlägg Skrivet: 2013-01-11 17:06      Ämne: Citera

royal.87 skrev:
Jag bumpa denna tråden då jag är ute efter att lista de 5 senaste foruminläggen i mitt phpBB-forum.

Hur ser koderna ut nu det var ju nästan 10 år sen tråden skapades.

Tacksam för svar

Har du RSS aktiverat kommer du hitta flödet genom www.dittforum.com/rss.php. Sedan kan du parsa genom att använda min funktion: http://www.phpportalen.net/viewtopic.php?t=111635
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
Wedge
Administratör



Medlem i: 6140 dagar
Från: Järfälla
Status: Offline



#729130
Inlägg Skrivet: 2013-01-12 00:35      Ämne: Citera

Extremt urdumt att läsa och parsa RSSen istället för att bara läsa sin databas...
 

_________________
I am Groot
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande MSN Messenger
royal.87



Medlem i: 2350 dagar

Status: Offline



#729179
Inlägg Skrivet: 2013-01-14 01:13      Ämne: Citera

Det blev denna koden och den funkar Smile

KOD:
1:
<?php
2:
 
3:
mysql_connect("localhost", "evalin3_bb1", "xxxxxxx");
4:
mysql_select_db("evalin3_bb1");
5:
 
6:
$sql = "SELECT topic_id,topic_title FROM bb_topics ORDER BY topic_id DESC LIMIT 5";
7:
$result = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
8:
echo"<table border='0'>";
9:
while($row = mysql_fetch_array($result)) {
10:
?><tr><td><font size='1' face='Verdana'><b>&raquo; </b><a href="/forum/viewtopic.php?t=<?php echo $row['topic_id']; ?>"><?php echo $row['topic_title']; ?></a><?php
11:
}
12:
echo "</tr></td></table></font>";
13:
 
14:
?>


Jag kör denna koden genom en iframe på min index.html som ser ut så här
KOD:
1:
<div id="senast">
2:
 
3:
<iframe src="http://snackaompc.se/phpbb.php" frameborder="0" width="289" height="360"></iframe>
4:
 
5:
</div>


Men klicka jag på de senaste trådarna i iframen kommer jag länkas inom iframen, jag vill ju att det ska länkas till ett nytt fönster.

Någon som vet hur jag ska gå till vägar?
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
royal.87



Medlem i: 2350 dagar

Status: Offline



#729212
Inlägg Skrivet: 2013-01-15 16:59      Ämne: Citera

Sidan öppnas inom iframen även fast jag använder target="_blank"

KOD:
1:
<iframe src="http://snackaompc.se/phpbb.php" target="_blank" frameborder="0" width="289" height="360"></iframe>


Eller ska man inte använda sig utav iframe?

Om det inte funkar med iframe hur ska jag då få in mina senaste trådar i min index.html fil ?
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
Visa tidigare inlägg:   
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4  Nästa
PHPportalen Forum Index » Tips och Trix
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
Du kan inte bifoga filer i detta forum
Du kan inte ladda ner filer från detta forum
Kontakta oss på adressen: info@phpportalen.net
Webbplatsen bygger i grunden på phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Modifieringar har senare gjorts i systemet av PHPportalen
Sid och logotypdesign skapad av Daren Jularic