åäö blir konstiga tecken

PHPportalen Forum Index » Webbservrar och operativsystem
Lägg ett bokmärke på hela tråden
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget
Visa föregående ämne :: Visa nästa ämne  
Startad av: Meddelande
keffosteffo



Medlem i: 5386 dagar
Från: Sundsvall
Status: Offline



#391785
Inlägg Skrivet: 2006-07-01 12:13      Ämne: åäö blir konstiga tecken Citera

Hej!

Har ett litet/stort problem.

Har suttit och utvecklat en sida på en test-server men sen när jag lägger upp det på den skarpa servern så är alla svenska tecken konstiga.

ÅÄÖ byts alla ut mot ?-tecken.
Det spelar ingen roll om texten kommer från databas eller är utskriven med PHP eller skrivet bara som vanlig HTML.

Känns som att det måste vara en server-inställning på den skarpa servern. Men vad ska man ändra på? Test-servern har jag satt upp själv, men med den skarpa servern måste jag kontakta en server-administratör.

Vad ska han leta efter/ändra?

Mycket tacksam för svar då detta ska vara igång på måndag. Razz
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida MSN Messenger
Adam4444



Medlem i: 4826 dagar

Status: Offline



#391788
Inlägg Skrivet: 2006-07-01 12:41      Ämne: Citera

Se till att du har <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" /> i mellan head-elementen.
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
keffosteffo



Medlem i: 5386 dagar
Från: Sundsvall
Status: Offline



#391861
Inlägg Skrivet: 2006-07-01 16:29      Ämne: Citera

Adam4444 skrev:
Se till att du har <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" /> i mellan head-elementen.

Jo men det har jag..
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida MSN Messenger
Adam4444



Medlem i: 4826 dagar

Status: Offline



#391869
Inlägg Skrivet: 2006-07-01 16:36      Ämne: Citera

Då vet jag faktiskt inte vad som är fel kontakta din webhost och fråga.
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
keffosteffo



Medlem i: 5386 dagar
Från: Sundsvall
Status: Offline



#391958
Inlägg Skrivet: 2006-07-02 00:54      Ämne: Citera

Känns som att det är i Apache-konfiguration det är fel. Men jag vet inte vad jag ska säga till han vad man ska ändra i den? Måste väl vara nån inställning?
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida MSN Messenger
Adam4444



Medlem i: 4826 dagar

Status: Offline



#391960
Inlägg Skrivet: 2006-07-02 01:03      Ämne: Citera

keffosteffo skrev:
Känns som att det är i Apache-konfiguration det är fel. Men jag vet inte vad jag ska säga till han vad man ska ändra i den? Måste väl vara nån inställning?


Det är det han borde veta inte du. För du har väll support ifrån din webhost?
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
Visa tidigare inlägg:   
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget
PHPportalen Forum Index » Webbservrar och operativsystem
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
Du kan inte bifoga filer i detta forum
Du kan inte ladda ner filer från detta forum
Kontakta oss på adressen: info@phpportalen.net
Webbplatsen bygger i grunden på phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Modifieringar har senare gjorts i systemet av PHPportalen
Sid och logotypdesign skapad av Daren Jularic