Ordna katalogerna i bokstavsordning

PHPportalen Forum Index » PHP
Lägg ett bokmärke på hela tråden
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget
Visa föregående ämne :: Visa nästa ämne  
Startad av: Meddelande
cazz



Medlem i: 5276 dagar
Från: Småland :)
Status: Offline



#742405
Inlägg Skrivet: 2018-11-25 22:51      Ämne: Ordna katalogerna i bokstavsordning Citera

Hej
Försöker skapa en länk lista men upptäcker att den listar inte katalogerna i bokstavsordning.

KOD:
1:
$dir = new DirectoryIterator("/tillkatalogen/");
2:
foreach ($dir as $fileinfo) {
3:
    if ($fileinfo->isDir() && !$fileinfo->isDot()) {
4:
      echo "<a href='http://tillkatalogen/" .$fileinfo->getFilename()."/'>" .$fileinfo->getFilename() ."</a><br>";
5:
   }
6:
}

Att använda DirectoryIterator är nytt för mig
 

_________________
MVH
Cazz

"Men are pigs. Too bad we own everything."
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
Azreal
Administratör



Medlem i: 5012 dagar
Från: Uppsala, bor i Göteborg
Status: Offline



#742406
Inlägg Skrivet: 2018-11-25 23:50      Ämne: Citera

Du får applicera någon sortering på ditt objekt typ http://php.net/manual/en/arrayobject.natcasesort.php
 

_________________
Konsultation via PM, inte gratis.
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida
Visa tidigare inlägg:   
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget
PHPportalen Forum Index » PHP
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
Du kan inte bifoga filer i detta forum
Du kan inte ladda ner filer från detta forum
Kontakta oss på adressen: info@phpportalen.net
Webbplatsen bygger i grunden på phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Modifieringar har senare gjorts i systemet av PHPportalen
Sid och logotypdesign skapad av Daren Jularic