mysql_query() vs mysqli_query()

PHPportalen Forum Index » Databaser
Lägg ett bokmärke på hela tråden
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget
Visa föregående ämne :: Visa nästa ämne  
Startad av: Meddelande
kungmats



Medlem i: 5325 dagar
Från: Falun
Status: Offline



#741413
Inlägg Skrivet: 2017-01-28 16:09      Ämne: mysql_query() vs mysqli_query() Citera

Hej

Jag behöver "tänkhjälp".
Jag behöver ändra en fråga från mysql till mysqli. Min anslutning heter $open.

Gör jag rätt om jag gör så här?
KOD:
1:
$sql = "INSERT INTO kunder
2:
(
3:
namn,
4:
adress
5:
) VALUES $vals";
6:
      
7:
mysqli_query($open, $sql)
8:
or die(mysqli_error() . ': ' . $sql) or die ('Cant connect ...: ' . mysql_error());


... mot tidigare så här
KOD:
1:
$sql = "INSERT INTO kunder
2:
(
3:
namn,
4:
adress
5:
) VALUES $vals";
6:
      
7:
mysql_query($sql)
8:
or die(mysqi_error() . ': ' . $sql) or die ('Cant connect ...: ' . mysql_error());
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida
harald_b
Moderator



Medlem i: 3960 dagar
Från: Tavesta
Status: Offline



#741415
Inlägget är accepterad som det rätta svaret Skrivet: 2017-01-28 16:26      Ämne: Citera

När du skall skriva ut felmeddelandet skall du ändra till mysqli_error($open).
I övrigt tycker jag det ser ut som koden ger motsvarande resultat.
 

_________________
R.r - Ett fritt affärssystem
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
kungmats



Medlem i: 5325 dagar
Från: Falun
Status: Offline



#741416
Inlägg Skrivet: 2017-01-28 16:30      Ämne: Citera

Tack @harald_b
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida
harald_b
Moderator



Medlem i: 3960 dagar
Från: Tavesta
Status: Offline



#741417
Inlägg Skrivet: 2017-01-28 16:36      Ämne: Citera

Fast jag tycker dina dubbla "or die ... " ser lite skumma ut. Både nu och tidigare.
 

_________________
R.r - Ett fritt affärssystem
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
kungmats



Medlem i: 5325 dagar
Från: Falun
Status: Offline



#741419
Inlägg Skrivet: 2017-01-28 17:21      Ämne: Citera

Ja, det var nog jag som var lite för snabb med "klistra" Smile
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida
Visa tidigare inlägg:   
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget
PHPportalen Forum Index » Databaser
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
Du kan inte bifoga filer i detta forum
Du kan inte ladda ner filer från detta forum
Kontakta oss på adressen: info@phpportalen.net
Webbplatsen bygger i grunden på phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Modifieringar har senare gjorts i systemet av PHPportalen
Sid och logotypdesign skapad av Daren Jularic