Räkna ut BMI

PHPportalen Forum Index » Tips och Trix
Lägg ett bokmärke på hela tråden
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget
Visa föregående ämne :: Visa nästa ämne  
Startad av: Meddelande
Erik541



Medlem i: 4175 dagar

Status: Offline



#697780
Inlägg Skrivet: 2011-01-04 23:58      Ämne: Räkna ut BMI Citera

Har detta skript legandes, tänkte jag kunde dela med mig Smile

PHP:
1:
<form action="?kolla" method="POST">
2:
   Vikt (kg):<br>
3:
   <input type="text" name="vikt" value="<?=$_POST['vikt']?>"><br>
4:
   Längd (cm):<br>
5:
   <input type="text" name="langd" value="<?=$_POST['langd']?>"><br>
6:
   <input type="submit" name="Beräkna!">
7:
</form>
8:
<?
9:
   if(isset($_GET['kolla'])){
10:
      $vikt $_POST['vikt']/100;
11:
      $langd $_POST['langd'];
12:
      $langd_total $langd $langd;
13:
      $resultat $vikt/$langd_total;
14:
      echo round($resultat1);
15:
   }
16:
?>


säkert inte användbart men ifall Smile

Senast ändrad av Erik541 den 2011-01-06 19:15, ändrad totalt 3 gånger
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
Wedge
Administratör



Medlem i: 5991 dagar
Från: Järfälla
Status: Offline



#697791
Inlägg Skrivet: 2011-01-05 02:05      Ämne: Citera

Rensa bort "forum_visa" som inte har med detta att göra.

Sedan behövs det förtydligas att längd i ditt fall ska vara i cm.
Formeln för BMI är normalt vikt/(längd ^ 2) där vikt är i kilo och längd i m.
Rad 10 var nog det fulaste sätt att utföra multiplikation på jag sett idag Smile
 

_________________
I am Groot
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande MSN Messenger
Erik541



Medlem i: 4175 dagar

Status: Offline



#697796
Inlägg Skrivet: 2011-01-05 03:17      Ämne: Citera

Haha, kanske inte bra skrivet men utan det fula på rad 10 så blir det tre nollor före talet Wink
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
EmilV
Ex-Moderator



Medlem i: 5865 dagar
Från: Lilla Edet
Status: Offline



#697799
Inlägg Skrivet: 2011-01-05 08:10      Ämne: Citera

Erik541 skrev:
Haha, kanske inte bra skrivet men utan det fula på rad 10 så blir det tre nollor före talet Wink

Anledningen till det är ju just att du har längden i centimeter när den egentligen ska vara i meter. Rent matematiskt fixar du därför felet i fel ände (det är förstås i princip bara estetiskt).


PHP:
1:
       $vikt $_POST['vikt'];
2:
      $langd $_POST['langd'] / 100//omvandla till meter.
3:
      $langd_total $langd $langd;
4:
      $resultat $vikt/$langd_total;
5:
      echo round($resultat1); 
 

_________________
Tänk!

EmilVikström.se | Bloglovin.com
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida
kokoskakan



Medlem i: 1748 dagar

Status: Offline



#736837
Inlägg Skrivet: 2014-04-28 11:46      Ämne: Citera

Så det är så här skripten ser ut.
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
Gandalf



Medlem i: 1521 dagar
Från: Simrishamn
Status: Offline



#738337
Inlägg Skrivet: 2014-11-22 11:40      Ämne: Citera

HaHa, får väl se om man kan ha nytta av att räkna ut BMI någon gång =) Ska jag spela online så väljer jag helst att göra mot faktura.

http://casinomotfaktura.se/paylevo-faktura/
Reklamlänk borttagen. /Wedge
 

_________________
Johan Stefansson
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
Visa tidigare inlägg:   
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget
PHPportalen Forum Index » Tips och Trix
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
Du kan inte bifoga filer i detta forum
Du kan inte ladda ner filer från detta forum
Kontakta oss på adressen: info@phpportalen.net
Webbplatsen bygger i grunden på phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Modifieringar har senare gjorts i systemet av PHPportalen
Sid och logotypdesign skapad av Daren Jularic