Kolla om domännamnet är ledigt

PHPportalen Forum Index » Tips och Trix
Lägg ett bokmärke på hela tråden
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget
Visa föregående ämne :: Visa nästa ämne  
Startad av: Meddelande
FlipDesign



Medlem i: 3188 dagar

Status: Offline



#680365
Inlägg Skrivet: 2010-05-12 09:56      Ämne: Kolla om domännamnet är ledigt Citera

Jag behövde ett litet skript som kollade om (.SE) domännamn var lediga så jag skrev ihop den här fullösningen men det fungerar och gör sitt jobb.

PHP:
1:
<?php 
2:
///Länk till IIS
3:
$iis 'http://www.iis.se/domaner/free?q=';
4:
 
5:
/// sätter domännamnet till $domain 
6:
$domain $_GET['d'];
7:
 
8:
/// kollar så att $domain inte är tom 
9:
if (!empty($domain)) {
10:
/// lägger samman $iis och $domain
11:
$check "$iis$domain";
12:
/// hämtar information från IIS
13:
$contents file_get_contents($check);
14:
if(preg_match('/<title>(.*?)<\/title>/'$contents$ledig));
15:
 
16:
/// om titel taggen är tom så är domännamnet upptaget
17:
if (empty($ledig[1])) {
18:
$ledig "Domänen är upptagen.";
19:
/// om titel taggen finns så är domännamnet ledigt
20:
} else {
21:
$ledig "Domänen är ledig";
22:
}
23:
}
24:
 
25:
/// skriver ut resultatet
26:
echo $ledig;
27:
?>


det anropas sida.php?d=domännamn.se eller sida.php?d=domännamn

Edit av EmilV:
ludvig_d bidrar även med denna version, som använder den sida som är till för sådant här:
PHP:
1:
 
2:
<?php
3:
function checkDomain($domain)
4:
{$iis file_get_contents("http://free.iis.se/free?q=".$domain);
5:
if(strstr($iis,"free")){echo "Ledig!";}
6:
else{echo "Ej tillgänglig";}}
7:
 
8:
checkDomain("phpportalen.net");
9:
?>

Observera att mass-sökningar bör clearas med IIS på förhand.
//EmilV
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida
bds



Medlem i: 4220 dagar
Från: Vallentuna
Status: Offline



#680404
Inlägg Skrivet: 2010-05-12 20:40      Ämne: Citera

Vart ifrån kommer $_GET['d']? Vad jag ser så är det $_GET['q'], om det är den strängen du menar.
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande MSN Messenger
Teodor



Medlem i: 3806 dagar
Från: Stockholm
Status: Offline



#680405
Inlägg Skrivet: 2010-05-12 20:44      Ämne: Citera

För att köra FlipDesigns script skriver man in den sökta domänen efter ?d=
För att kolla det direkt på iis sida skriver man in den efter ?q=
Att de har olika bokstäver spelar ingen roll.
 

_________________
teodor.se
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida
voex



Medlem i: 3389 dagar

Status: Offline



#680508
Inlägg Skrivet: 2010-05-14 18:37      Ämne: Citera

Det här fungerar finfint Smile
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
ilovelizzie



Medlem i: 3360 dagar

Status: Offline



#681900
Inlägg Skrivet: 2010-06-05 16:40      Ämne: Citera

Det är snällt att när man gjort något lägger man upp det här. Det är jag väldigt tacksam för! Tack!

Ps. Nice script! Smile
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
ludvig_d



Medlem i: 3962 dagar

Status: Offline



#681904
Inlägg Skrivet: 2010-06-05 20:11      Ämne: Citera

Lite kompaktare:
PHP:
1:
<?php
2:
function checkDomain($domain)
3:
{$iis file_get_contents("http://free.iis.se/free?q=".$domain);
4:
if(strstr($iis,"free")){echo "Ledig!";}
5:
else{echo "Ej tillgänglig";}}
6:
 
7:
checkDomain("phpportalen.net");
8:
?>


Använder sig av den "hemliga" sidan free.iis.se Wink
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
EmilV
Ex-Moderator



Medlem i: 5865 dagar
Från: Lilla Edet
Status: Offline



#681906
Inlägg Skrivet: 2010-06-05 21:17      Ämne: Citera

Jag rekommenderar helt klart ludvig_d:s version, eftersom free.iis.se är den sida som är till för automatiska uppslagningar. Tänk på att om du gör många uppslag kan du bli bannad, så det lönar sig att kolla med IIS innan stora sökningar.
 

_________________
Tänk!

EmilVikström.se | Bloglovin.com
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida
arnfix



Medlem i: 2761 dagar
Från: Skövde
Status: Offline



#711395
Inlägg Skrivet: 2011-08-07 20:52      Ämne: Citera

Hur gör man om man vill söka på något annat suffix tex. .com
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
Wedge
Administratör



Medlem i: 5991 dagar
Från: Järfälla
Status: Offline



#711398
Inlägg Skrivet: 2011-08-07 22:06      Ämne: Citera

arnfix skrev:
Hur gör man om man vill söka på något annat suffix tex. .com
Man använder respektive toppdomäns WHOIS-server. Det finns många domänsökarscript som använder den metoden postade här.
 

_________________
I am Groot
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande MSN Messenger
Makkesk8



Medlem i: 2853 dagar
Från: Polen & danmark
Status: Offline



#712040
Inlägg Skrivet: 2011-08-21 19:50      Ämne: Citera

bds skrev:
Vart ifrån kommer $_GET['d']? Vad jag ser så är det $_GET['q'], om det är den strängen du menar.


Kommentera inte om du inte vet vad $_GET är.

http://php.net/manual/en/reserved.variables.get.php
 

_________________
http://kz-extreme.net/
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida AIM-adress Yahoo Messenger MSN Messenger
Visa tidigare inlägg:   
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget
PHPportalen Forum Index » Tips och Trix
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
Du kan inte bifoga filer i detta forum
Du kan inte ladda ner filer från detta forum
Kontakta oss på adressen: info@phpportalen.net
Webbplatsen bygger i grunden på phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Modifieringar har senare gjorts i systemet av PHPportalen
Sid och logotypdesign skapad av Daren Jularic