Javascript till Mysql i php-baserad site

PHPportalen Forum Index » PHP Mjukstart
Lägg ett bokmärke på hela tråden
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget
Visa föregående ämne :: Visa nästa ämne  
Startad av: Meddelande
minero



Medlem i: 3630 dagar

Status: Offline



#742683
Inlägg Skrivet: 2019-11-23 20:10      Ämne: Javascript till Mysql i php-baserad site Citera

Hej!

Jag undrar lite om någon kan guida mig hur man gör för att ta det dynamiska värdet (Årsavgift) som skapas via javascript nedan och lagrar det i sin mysql-db? Det värde som skapas i <span id=demo"> uppstår ju först när man sätter slidern. Jag behöver ha en post-button antar jag men förstår inte riktigt hur den skall skrivas.

Jag vill använda php såklart som jag använder förövrigt på siten.

Mvh Micke

KOD:
1:
<div class="slidecontainer">
2:
  <input type="range" min="0" max="10000" value="5000" class="slider" id="myRange">
3:
  <p><strong>Årsavgift:</strong> <span id="demo"></span></p>
4:
</div>
5:
 
6:
<script>
7:
 
8:
var slider = document.getElementById("myRange");
9:
var output = document.getElementById("demo");
10:
output.innerHTML = slider.value;
11:
 
12:
slider.oninput = function() {
13:
  output.innerHTML = this.value;
14:
}
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
Emerald



Medlem i: 5064 dagar

Status: Offline



#742684
Inlägg Skrivet: 2019-11-24 01:46      Ämne: Citera

Om jag förstår dig rätt så vill du använda dig av värdet som "slidern" sätts till, och kunna använda dig av det i php?

En lösning så som jag ser det är att använda onChange i formuläret och t.ex. submitta värdet. Och för att få in det i dokumentet igen som php kan du använda ajax loader.

Nog långt ifrån den bästa lösningen, men det är iaf något.
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
Peppe L-G



Medlem i: 4666 dagar
Från: Mullsjö
Status: Offline



#742685
Inlägget är accepterad som det rätta svaret Skrivet: 2019-11-24 11:23      Ämne: Citera

Du behöver skicka formuläret och ta emot det på serversidan. Hur finns beskrivet på:

https://www.w3schools.com/php/php_forms.asp

Ger du din <input> attributet name="arsavgift" så kan du på server-sidan använda variabeln $_POST['arsavgift'] för att läsa ut vad för värde användaren valde i slidern.
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande MSN Messenger
minero



Medlem i: 3630 dagar

Status: Offline



#742686
Inlägg Skrivet: 2019-12-08 22:34      Ämne: Citera

Tack så mycket båda två!
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
Visa tidigare inlägg:   
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget
PHPportalen Forum Index » PHP Mjukstart
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
Du kan inte bifoga filer i detta forum
Du kan inte ladda ner filer från detta forum
Kontakta oss på adressen: info@phpportalen.net
Webbplatsen bygger i grunden på phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Modifieringar har senare gjorts i systemet av PHPportalen
Sid och logotypdesign skapad av Daren Jularic