Ta bort icke aktiverade konton?

PHPportalen Forum Index » Databaser
Lägg ett bokmärke på hela tråden
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget
Visa föregående ämne :: Visa nästa ämne  
Startad av: Meddelande
Glitch



Medlem i: 1027 dagar

Status: Offline



#742301
Inlägg Skrivet: 2018-09-29 17:15      Ämne: Ta bort icke aktiverade konton? Citera

Jag har gjort ett system där man måste aktivera sitt konto inom 3 timmar med en länk.
Både användarnamn och mejl är unika.
Hur hanterar man de som väljer att inte aktivera sitt konto på bästa sätt?
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
Emerald



Medlem i: 4887 dagar

Status: Offline



#742302
Inlägg Skrivet: 2018-09-30 08:08      Ämne: Citera

Jag hade lagt till en kolumn med tidsstämpel i databasen för varje aktiveringslänk, och sedan kört ett cron-job en gång i timmen som raderar alla rader som är äldre än 3 timmar.
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
Glitch



Medlem i: 1027 dagar

Status: Offline



#742303
Inlägg Skrivet: 2018-09-30 14:09      Ämne: Citera

Hur gör man ett cron-job?
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
harald_b
Moderator



Medlem i: 4747 dagar
Från: Tavesta
Status: Online



#742304
Inlägg Skrivet: 2018-10-01 11:57      Ämne: Citera

En enklare lösning vore kanske att varje gång ett nytt konto skapas så rensas alla konton som inte aktiverats i tid bort.
Då blir aldrig fler oaktiverade konton än vad som skapas under tre timmar liggande.
 

_________________
R.r - Ett fritt affärssystem
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
Glitch



Medlem i: 1027 dagar

Status: Offline



#742305
Inlägg Skrivet: 2018-10-01 14:25      Ämne: Citera

harald_b skrev:
En enklare lösning vore kanske att varje gång ett nytt konto skapas så rensas alla konton som inte aktiverats i tid bort.
Då blir aldrig fler oaktiverade konton än vad som skapas under tre timmar liggande.


Nån påstod att prestandan blev lidande om man gjorde så.
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
Azreal
Administratör



Medlem i: 5006 dagar
Från: Uppsala, bor i Göteborg
Status: Offline



#742306
Inlägg Skrivet: 2018-10-01 15:20      Ämne: Citera

Uppskattningsvis hur många rader tror du att du kommer få i din databas?
I vissa fall kan det ta tid om du har stora tabeller och indexerar på vissa sätt. Det i sin tur beror även på vilken SQL server samt lagringsmotor som används.
 

_________________
Konsultation via PM, inte gratis.
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida
Glitch



Medlem i: 1027 dagar

Status: Offline



#742307
Inlägg Skrivet: 2018-10-01 15:26      Ämne: Citera

Azreal skrev:
Uppskattningsvis hur många rader tror du att du kommer få i din databas?
I vissa fall kan det ta tid om du har stora tabeller och indexerar på vissa sätt. Det i sin tur beror även på vilken SQL server samt lagringsmotor som används.


Det blir nog inte så många Laughing
Jag gör som harald_b skrev, blir enklast så.
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
Visa tidigare inlägg:   
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget
PHPportalen Forum Index » Databaser
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
Du kan inte bifoga filer i detta forum
Du kan inte ladda ner filer från detta forum
Kontakta oss på adressen: info@phpportalen.net
Webbplatsen bygger i grunden på phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Modifieringar har senare gjorts i systemet av PHPportalen
Sid och logotypdesign skapad av Daren Jularic