Köra php script när man lämnar en sida

PHPportalen Forum Index » Diskutera webbutveckling
Lägg ett bokmärke på hela tråden
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget
Visa föregående ämne :: Visa nästa ämne  
Startad av: Meddelande
qulle



Medlem i: 1219 dagar

Status: Offline



#740911
Inlägg Skrivet: 2016-08-03 08:21      Ämne: Köra php script när man lämnar en sida Citera

Kan man köra ett php script när besökaren är påväg att lämna sidan ?
Har ett kontaktformulär som jag skulle vilja temporärt spara den inskrivna informationen om användaren vill navigera omkring mellan undersidor och sedan komma tillbaka till formuläret och skriva klart.

Skulle det funka att lagra detta på något sätt i Session variabler ?
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
webbhelp



Medlem i: 4446 dagar
Från: Sverige
Status: Offline



#740912
Inlägg Skrivet: 2016-08-03 09:02      Ämne: Citera

Javascript kan ju köra en funktion när besökaren lämnar sidan. PHP kan inte göra det.

Javascriptet fungerar inte i alla webbläsare men jag tror det fungerar i det flesta.

Det du gör är att skicka ett AJAX request när besökaren lämnar sidan.
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Skicka e-post Besök användarens hemsida MSN Messenger
simius



Medlem i: 4666 dagar
Från: Skåne
Status: Offline



#740914
Inlägg Skrivet: 2016-08-04 15:29      Ämne: Citera

Vill du verkligen köra ett script innan sidan lämnas eller räcker det med att informationen är sparad?

Om det räcker med att den är sparad så kanske det går att spara det i en kaka eller i local storage skulle funka?
 

_________________
Lägger jag en bild här igen blir jag avstängd.
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida MSN Messenger
qulle



Medlem i: 1219 dagar

Status: Offline



#740917
Inlägg Skrivet: 2016-08-11 19:52      Ämne: Citera

Det räcker med att informationen är sparad, om man har börjat fylla i formuläret och sedan surfar runt mellan andra undersidor och kommer tillbaka skall det man skrev in vara kvar.

Behöver jag inte köra ett script då som sparar det i en kaka eller i session ? och hur gör man detta enklast ?
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
webbhelp



Medlem i: 4446 dagar
Från: Sverige
Status: Offline



#740918
Inlägg Skrivet: 2016-08-12 09:03      Ämne: Citera

Om det informationen endast skall vara under besökarens vistelse så räcker det med en session. Men ska det finnas en dag / vecka senare när besökaren går in, då är det cookie. (Eller databas)

Du kan ju spara informationen lite då och då. t.ex. var 30:sekund sparar du det som är skrivet. Då får besökaren en liten backup på det som skrivs.

Eller så sparar du bara när besökaren lämnar sidan. Det är ju hur du vill ha.

Det är lika enkelt att spara i en sesssion som en kaka. Det är även lika enkelt att spara i en databas och koppla datan till en cookie/session.
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Skicka e-post Besök användarens hemsida MSN Messenger
Visa tidigare inlägg:   
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget
PHPportalen Forum Index » Diskutera webbutveckling
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
Du kan inte bifoga filer i detta forum
Du kan inte ladda ner filer från detta forum
Kontakta oss på adressen: info@phpportalen.net
Webbplatsen bygger i grunden på phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Modifieringar har senare gjorts i systemet av PHPportalen
Sid och logotypdesign skapad av Daren Jularic