Hjälp med felsökning av hårdvara (ingen bild)

PHPportalen Forum Index » Hårdvara
Lägg ett bokmärke på hela tråden
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget
Visa föregående ämne :: Visa nästa ämne  
Startad av: Meddelande
dimhoLt



Medlem i: 5058 dagar
Från: Stockholm
Status: Offline



#725178
Inlägg Skrivet: 2012-08-07 23:26      Ämne: Hjälp med felsökning av hårdvara (ingen bild) Citera

Hej alla.

Jag har råkat ut för ett problem, och hoppas att jag kan få lite hjälp med vart jag ska börja med felsökningen.

Min CPU kylning hade pajat, så var nere på Webhallen idag och köpte ett nytt kylsystem. Dock krävde det, när jag läste manualen, att man skulle montera ett fäste på baksidan av moderkortet, vilket naturligtvis innebar att jag fick montera isär hela datorn.

Jag har inte jobbat mycket med hårdvara, men jag har gjort mindre saker som att byta grafikkort, installera RAM / fläktar / hårddiskar etc och jag har okej koll på teorin.

Det som hänt nu när jag försöker starta datorn är att jag får noll bild. Båda mina bildskärmar (som har ström och är inkopplade) reagerar precis som om datorn är avstängd. Först trodde jag att jag kortslutit grafikkortet, vilket självklart är möjligt, men efter att åter ha installerat mitt gamla grafikkort är det ingen skillnad. Kanske har jag pajat hela moderkortet, men som sagt, jag har ingen aning.

Allting går i datorn verkar det som. Nya kylsystemet kör, moderkortet har ström och går, fläktarna åtminstone går på grafikkortet. Vad jag kan se ska allting fungera när jag tittar i lådan.

Kan någon hjälpa mig med vart jag ska börja?
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida MSN Messenger
Teodor



Medlem i: 4535 dagar
Från: Stockholm
Status: Offline



#725179
Inlägg Skrivet: 2012-08-07 23:41      Ämne: Citera

Hur piper den vid uppstarten?
Många moderkort kan pipa olika koder beroende på vad som felar. Kolla moderkortets manual.
 

_________________
teodor.se
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida
dimhoLt



Medlem i: 5058 dagar
Från: Stockholm
Status: Offline



#725180
Inlägg Skrivet: 2012-08-07 23:52      Ämne: Citera

Den piper inte alls, allting bara rullar igång.
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida MSN Messenger
Visa tidigare inlägg:   
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget
PHPportalen Forum Index » Hårdvara
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
Du kan inte bifoga filer i detta forum
Du kan inte ladda ner filer från detta forum
Kontakta oss på adressen: info@phpportalen.net
Webbplatsen bygger i grunden på phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Modifieringar har senare gjorts i systemet av PHPportalen
Sid och logotypdesign skapad av Daren Jularic