Regler för Kolla hemsidan! (Uppdaterad 22 maj 2009)

PHPportalen Forum Index » Kolla hemsidan!
Lägg ett bokmärke på hela tråden
Skapa nytt inlägg   Det här inlägget är låst så du kan varken svara på eller ändra det
Visa föregående ämne :: Visa nästa ämne  
Startad av: Meddelande
paq
Ex-ModeratorMedlem i: 6264 dagar
Från: 59° 19' 6" N, 18° 3' 26" Ö
Status: Offline#353004
Inlägg Skrivet: 2006-02-14 00:03      Ämne: Regler för Kolla hemsidan! (Uppdaterad 22 maj 2009) Citera

Du som startar en tråd för din hemsida ska tänka på:

 • Du ska kunna stå ansvarig för det projekt du berättar om.
  Om du har hittat en jättesnygg sida eller någon sajt med massvis av kunskap om CSS passar detta bättre i Ordet är fritt eller i någon av de klistrade trådar med länksamlingar som finns att tillgå i flera av forumen.

 • Din rubrik ska vara tydlig och spegla din hemsida.
  Förslagsvis bör den vara sidans titel följt av vilken typ av sida det är. Ex: "PHPportalen.net - Ett forum om php". Rubriker som "ge mig kritik!", "kolla min hemsida!", "www.minsida.se" och "En community" är några exempel på hur en rubrik inte bör se ut. Vid designbyte kan du förslagsvis lägga till "Design 2.0" etc.

 • Vårda ditt språk och skriv tydligt.
  Chansen är större att du får seriös feedback om du själv ger ett seriöst intryck. Undvik att skriva med bara stora bokstäver, flera utropstecken eller enbart gemener.

 • Glöm inte bort länken!
  Var noga med att länka din sida ordentligt så att den blir klickbar och så att adressen blir utläsbar. Ibland händer det att en punkt smyger in sig i slutet av länken. Kontrollera ditt inlägg så att du är säker på att det går att komma in på sidan.

 • Tillgänglighet. Ny!
  Det verk du visar upp förväntas vara tillgängligt på webben under dygnets alla 24 timmar. Använder du en egen server bör du skriva det och vilka tider hemsidan kan vara nere. Är materialet otillgängligt allt för länge eller ofta låses tråden och om ingen bättring sker plockas den bort. Det finns många hemsidor och webbhotell där ute som är gratis att ha bilder och sidor på.

 • Demokonto. Ny!
  Om sidan/funktionerna du vill ha kritik på ligger bakom låsta dörrar vilket kräver en registrering av något slag, krävs ett demokonto.

 • Var specifik med vad för sorts kritik du vill ha.
  Vill du inte ha kommentarer om källkoden är det viktigt att du säger till om detta. Om du bara vill ha kritik på en funktion av något slag, gjord i exempelvis PHP eller Javascript, så passar detta bättre i Tips & Trix. Är det kritik på enstaka grafiska element såsom bilder passar detta bättre i HTML/CSS/JavaScript/Design.

 • Bumpning?
  Om du upptäcker att något blev fel i inlägget går detta att redigera genom att klicka på . Undvik att skriva flera inlägg på rad bara för att rätta dig själv. Om ingen har skrivit i din tråd på länge har du antingen en väldigt trevlig sida eller så har du inte vart tydlig nog.

  Du har dock rätt att "bumpa" din tråd en gång om dagen och max två gånger totalt.

 • En tråd per projekt och större designbyte.
  För mindre ändringar på sidan är det lämpligt att bumpa sin tråd, försök dock att inte förse tråden med flera på varandra följande inlägg om alla små designfel du rättat till. Om projektet fått sig ett rejält ansiktslyft går det bra att starta en ny tråd. Glöm då inte bort att påminna oss om att det är en gammal sida som genomgått ett designbyte.

 • Reklam?
  Hemsidor vars enda syfte är att driva in fler medlemmar till sidan är inte tillåtna, inte heller klicklänkar som ger dig någon sorts bonus för att du gör detta. Vill du inte ha kritik eller kommentarer utan enbart besökare och medlemmar har du inget här att göra.

 • Tips!
  Tänk på att inte posta projekt allt för tidigt i utvecklingsstadiet. Det blir svårt att kommentera med lite att gå på och utan någon aning om vad sidan är tänkt att bli.

 • Slut på det roliga?
  Om du inte längre vill ha kommentarer på din hemsida eller om du av något annat godtyckligt skäl anser att tråden är nere för räkning kan du skicka ett PM till en moderator eller administratör så låser vi tråden.

 • Varning!
  Hemsidor som direkt eller indirekt behandlar olagligt eller pornografiskt material kommer att plockas bort omedelbart.

Du som kommenterar ett projekt ska tänka på:

 • Även du ska vårda ditt språk och skriva tydligt.
  Undvik att provocera andra medlemmar och håll en kamratlig ton.

 • Undvik att gå "Off-Topic".
  Försök att hålla er till ämnet och diskutera hemsidan i fråga. Inlägg som "Åh! Jag fick 58 poäng på ditt spel!" kommer att tas bort så länge dessa inte tillför tråden något. Om du undrar något över hur trådskaparen lyckades åstadkomma en viss effekt på sin hemsida kan detta vara lämpligt att ta via PM, såvida det inte verkar vara av allmänt intresse. Frågor som "Är du hos din mamma eller pappa?" kan tas via PM eller telefon.

 • Ge konstruktiv kritik.
  Inlägg som "Din hemsida suger" tolereras inte. Berätta istället varför sidan suger, hur den kan bli bättre och varför den bör bli bättre. Motivera dina åsikter. Till exempel är det bättre att posta en länk till någon sida som redogör för skillnaderna mellan tabelldesign och elementdesign istället för att bara säga "usch, den är ju byggd på tabeller, tacka vet ja divs".

 • Ser sidan konstig ut?
  Om du misstänker att sidan ser mycket konstig ut är det bra om du kan berätta vad du använder dig av för operativsystem och webbläsare, samt vilka versioner dessa är. Försök också att bidra med skärmdumpar där detta är möjligt. Ofta är det bra om du berättar vilken upplösning din skärm har och hur mycket du utnyttjar av denna när du tittar på sidan.


Som vanligt gäller också våra Förhållings- och Trivselregler.

Vi förbehåller oss rätten att redigera, låsa eller till och med ta bort tråden/inläggen om dessa regler inte efterföljs.

Om en användare, trots upprepade varningar, inte följer dessa riktlinjer kommer vi att stänga av personens konto här på PHPportalen.

paq
Moderator

*Uppdaterad 2011-07-21
 

_________________
Moderator Kolla Hemsidan
http://www.oscarb.se
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida
Visa tidigare inlägg:   
Skapa nytt inlägg   Det här inlägget är låst så du kan varken svara på eller ändra det
PHPportalen Forum Index » Kolla hemsidan!
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
Du kan inte bifoga filer i detta forum
Du kan inte ladda ner filer från detta forum
Kontakta oss på adressen: info@phpportalen.net
Webbplatsen bygger i grunden på phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Modifieringar har senare gjorts i systemet av PHPportalen
Sid och logotypdesign skapad av Daren Jularic