Lista senaste inläggen från phpBB

PHPportalen Forum Index » Tips och Trix
Lägg ett bokmärke på hela tråden
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4  Nästa
Visa föregående ämne :: Visa nästa ämne  
Startad av: Meddelande
Raniz



Medlem i: 5995 dagar
Från: Horn
Status: Offline



#52327
Inlägg Skrivet: 2003-06-23 20:21      Ämne: Citera

$sql_posts = mysql_query("query") or die(mysql_error());

så bör du kunna ta reda på vart felet ligger!
 

_________________
#312470 @ http://counter.li.org/
<Snorlander> eller va fan kan ju lika gärna köra...
<Snorlander> =) sätter igång nu... kanske ringer om det strular

Matte om att byta till Linux Smile
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande AIM-adress MSN Messenger ICQ-nummer
icehole



Medlem i: 6003 dagar
Från: Malmoe
Status: Offline



#52447
Inlägg Skrivet: 2003-06-24 14:03      Ämne: Citera

Raniz skrev:
$sql_posts = mysql_query("query") or die(mysql_error());

så bör du kunna ta reda på vart felet ligger!


glömde bort det =) hade skrivit fel på en kolumn, tack
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande MSN Messenger
CW



Medlem i: 6278 dagar
Från: NW-EU.Ireland
Status: Offline



#52780
Inlägg Skrivet: 2003-06-25 21:17      Ämne: Citera

sahle skrev:

mitt databas namn: bujinkantrollha


Det här har absolut inget med php att göra så du får förlåta, men jag känner mig tvungen att fråga pga att oddsen kändes rätt höga.
Och jag känner ju inte dig men du får gärna svara ändå Razz

Med "bujinkantrollha", är det möjligtvis samma som i ~Bujinkan Budo Tai-Jutsu~???

Vadå, studerar du i en taijutsu dojo i trollhättan eller nått Smile?

Razz
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande ICQ-nummer
sahle



Medlem i: 6026 dagar
Från: Trollhättan
Status: Offline



#75453
Inlägg Skrivet: 2003-09-25 07:18      Ämne: Citera

Cool Ja, det är samma som ninjutsu eller Bujinkan Budo Tai-Jutsu

"bujinkantrollha" är namnet på databasen till sidan och jag är webmaster för sidan.

Jag tränar detta i Trollhättan, det är japanskt självförsvar. >> hemsidan>> www.bujinkantrollhattan.com Smile
 

_________________
Frågar man inget får man inget veta...

Man kan ställa en fråga och verka dum i fem sekunder, eller så kan man strunta i att fråga, och vara dum resten av livet...
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida
sahle



Medlem i: 6026 dagar
Från: Trollhättan
Status: Offline



#83645
Inlägg Skrivet: 2003-10-19 22:36      Ämne: Citera

Citat:
//raden "and forum_posts.forum_id != 3" listar inte inlägg i "hemliga/privata forum", i detta fall forum id 3


Om jag nu vill att flera forum inte ska visas tex, forum 3 och 19 och 20 och 21 osv. hur ska man skriva då? Question
 

_________________
Frågar man inget får man inget veta...

Man kan ställa en fråga och verka dum i fem sekunder, eller så kan man strunta i att fråga, och vara dum resten av livet...
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida
haddock



Medlem i: 6206 dagar
Från: :nårF
Status: Offline



#84135
Inlägg Skrivet: 2003-10-21 14:12      Ämne: Citera

lägg till flera rader bara
[...]
and forum_posts.forum_id != 3
and forum_posts.forum_id != 17
and forum_posts.forum_id != 30
[...]
 

_________________
Det här är ett stycke text som kan läggas till i inlägg du skapar. Det finns en gräns på 255 tecken.
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
danixz



Medlem i: 5863 dagar

Status: Offline



#87116
Inlägg Skrivet: 2003-10-29 21:46      Ämne: Citera

Jag får upp det här:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /blabla/blalba/public_html/kyk.php on line 17

Line 17: while ($posts=mysql_fetch_array($sql_posts)) {

uppskattar lite hjälp här, e ny på php. Denna funktionen vill jag gärna ha på min hemsida då man kan reta folk som inte reggat sig ännu att ändå kunna se lite inlägg =)
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
haddock



Medlem i: 6206 dagar
Från: :nårF
Status: Offline



#87361
Inlägg Skrivet: 2003-10-30 17:08      Ämne: Citera

du har förmodligen missat att byta ut "forum_" i sqlsatsen mot det som stämmer överens med din databas. om du inte gjort vid inställningarna vid installationen av forumet tror jag att "phpbb_" är det prefix som används.
byt ut alla "forum_" till det som stämmer överens med din installation och testa igen.
 

_________________
Det här är ett stycke text som kan läggas till i inlägg du skapar. Det finns en gräns på 255 tecken.
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
sibbos



Medlem i: 5845 dagar

Status: Offline



#113901
Inlägg Skrivet: 2003-12-29 20:14      Ämne: Citera

Hur ska koden se ut om man vill visa nyaste topic i forumet, inte nyaste post?
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
sibbos



Medlem i: 5845 dagar

Status: Offline



#114594
Inlägg Skrivet: 2003-12-31 14:28      Ämne: Citera

Tror ja löst de nu.... fast de blir rätt konstigt :S de visar både nyaste topic o ibland posts från en topic :S

så här ser de ut:
KOD:
1:
<?php 
2:
$connect = mysql_connect("localhost", "root", "") or die("Can't connect to db");
3:
$database = mysql_select_db("phpbb") or die("Can't select db");
4:
 
5:
$sql_posts=mysql_query("SELECT phpbb_posts_text.post_id, phpbb_users.username, phpbb_posts_text.post_subject, phpbb_topics.topic_title, phpbb_posts_text.post_text
6:
FROM phpbb.phpbb_posts, phpbb.phpbb_posts_text, phpbb.phpbb_users, phpbb.phpbb_topics
7:
where phpbb_posts.post_id = phpbb_posts_text.post_id
8:
and phpbb_posts.poster_id = phpbb_users.user_id
9:
and phpbb_posts.topic_id = phpbb_topics.topic_id
10:
and phpbb_posts.forum_id != 3
11:
ORDER BY phpbb_posts.post_id
12:
desc
13:
LIMIT 5"); //eller så många inlägg du vill att den skall lista
14:
 
15:
//raden "and forum_posts.forum_id != 3" listar inte inlägg i "hemliga/privata forum", i detta fall forum id 3
16:
 
17:
echo ("<table border=\"0\" width=\"100%\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\"><tr><td>"); 
18:
while ($posts=mysql_fetch_array($sql_posts)) { 
19:
 
20:
    echo ("<b></b><a target=\"_blank\" title=\"".substr($posts["post_text"],0,255)."\" href=\"http://earshot.mine.nu/portal/forum/viewtopic.php?p=".$posts["post_id"]."#".$posts["post_id"]."\">"); // raden title=\"".substr($posts["post_text"],0,255)."\" gör att foruminläggets innehåll visas vid mouseover (sådär tufft som bl.a. på phpportalens sidor). 0,255 gör att den visar 256 tecken från inlägget
21:
    if (!$posts["post_subject"]) {
22:
        echo $posts["topic_title"]; 
23:
    } 
24:
    echo ("</a><br>"); 
25:
    echo ("<font size=\"1\">(Av: ".$posts["username"].")</font><br>"); 
26:
27:
echo ("</td></tr></table>"); 
28:
?>
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande
keffo



Medlem i: 5879 dagar
Från: Halmstad
Status: Offline



#124110
Inlägg Skrivet: 2004-01-21 16:57      Ämne: Citera

hmm, om jag inte vill ha nåt re? vill bara ha dom senaste inläggen, hur gör jag då? får inte till det.. dessutom, hur gör man wordwrap på inlägget? så det max blir 25 tecken? snälla hjälp, har suttit i timmar nu.
 

_________________
my head is a carousèl of pictures. the spinning never stops.
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida
Vanheden^



Medlem i: 5495 dagar
Från: Bromma
Status: Offline



#267834
Inlägg Skrivet: 2005-02-16 14:52      Ämne: Citera

Jag får det inte att funka hur jag än vrider o vänder på det
KOD:
1:
<?php
2:
$connect = mysql_connect("localhost", "root", "xxx") or die("Can't connect to db");
3:
$database = mysql_select_db("forum") or die("Can't select db");
4:
 
5:
$sql_posts=mysql_query("SELECT phpbb_posts_text.post_id, phpbb_users.username, phpbb_posts_text.post_subject, phpbb_posts_text.post_text
6:
FROM databas.phpbb_posts, databas.phpbb_posts_text, databas.phpbb_users
7:
where phpbb_posts.post_id = phpbb_posts_text.post_id
8:
and phpbb_posts.poster_id = phpbb_users.user_id
9:
and phpbb_posts.phpbb_id != 3
10:
ORDER BY phpbb_posts.post_id
11:
desc
12:
LIMIT 0, 3"); //eller så många inlägg du vill att den skall lista
13:
 
14:
//raden "and phpbb_posts.phpbb_id != 3" listar inte inlägg i "hemliga/privata forum", i detta fall forum id 3
15:
 
16:
echo ("<table border=\"0\" width=\"100%\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\"><tr><td>");
17:
while ($posts=mysql_fetch_array($sql_posts)) {
18:
 
19:
    echo ("<b>* </b><a target=\"_blank\" title=\"".substr($posts["post_text"],0,255)."\" href=\"http://213.114.135.35/forum/viewtopic.php?p=".$posts["post_id"]."#".$posts["post_id"]."\">"); // raden title=\"".substr($posts["post_text"],0,255)."\" gör att foruminläggets innehåll visas vid mouseover (sådär tufft som bl.a. på phpportalens sidor). 0,255 gör att den visar 256 tecken från inlägget
20:
    if (!$posts["post_subject"]) {
21:
        echo ("RE: "); //om det ej finns någon rubrik på inlägget, skriv då ut "RE: "
22:
    } else {
23:
        echo $posts["post_subject"];
24:
    }
25:
    echo ("</a><br>");
26:
    echo ("<font size=\"1\">(Av: ".$posts["username"].")</font><br>");
27:
}
28:
echo ("</td></tr></table>");
29:
?>

Så ser min kod ut men vad är felet? ser ju exakt ut som andras men med min information, fast deras funkar.
Det kommer inte upp någonting alls inget fel medelande eller några inlägg. ni kan ju titta själva på http://213.114.135.35/3
 

_________________
http://www.iamjonas.se
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida MSN Messenger
Topher
Inaktiverad



Medlem i: 5850 dagar
Från: Härnösand
Status: Offline



#267865
Inlägg Skrivet: 2005-02-16 15:31      Ämne: Citera

Har du dem nyaste phpbb så fixar du det med denna kod.


PHP:
1:
<?php
2:
// Upprätta en anslutning till databasen först.
3:
mysql_connect("localhost""andvändarnamn""password") or
4:
die ("Could not connect to database");
5:
 
6:
mysql_select_db("databas")or
7:
die ("Could not select database");
8:
 
9:
$sql "SELECT topic_id,topic_title FROM phpbb_topics ORDER BY topic_id DESC LIMIT 5";
10:
$result mysql_query($sql) or die(mysql_error());
11:
echo"<table border='0'>";
12:
while($row mysql_fetch_array($result)) {
13:
?><tr><td><font size='1' face='Verdana'><b>&raquo; </b><a href="/phpbb2/viewtopic.php?t=<?php echo $row['topic_id']; ?>"><?php echo $row['topic_title']; ?></a><?php
14:
}
15:
echo "</tr></td></table></font>";
16:
?>
17:
 
 

_________________
http://www.smsnetwork.org/mikael/swe/phpportalen - När du vill skicka gratis SMS & MMS till hela värden!
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida
Vanheden^



Medlem i: 5495 dagar
Från: Bromma
Status: Offline



#267871
Inlägg Skrivet: 2005-02-16 15:46      Ämne: Citera

tackar nu fungerar det Laughing
 

_________________
http://www.iamjonas.se
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida MSN Messenger
Topher
Inaktiverad



Medlem i: 5850 dagar
Från: Härnösand
Status: Offline



#268109
Inlägg Skrivet: 2005-02-17 02:21      Ämne: Citera

Vanheden^ Vems funkade?


Tryck på rätt svar på det som funka så vet andvändarna som vill ha lika dant vilket som funkar.
 
Till toppen på sidan
Visa användarprofil Skicka privat meddelande Besök användarens hemsida
Visa tidigare inlägg:   
Skapa nytt inlägg   Svara på inlägget Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4  Nästa
PHPportalen Forum Index » Tips och Trix
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet
Du kan inte bifoga filer i detta forum
Du kan inte ladda ner filer från detta forum
Kontakta oss på adressen: info@phpportalen.net
Webbplatsen bygger i grunden på phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Modifieringar har senare gjorts i systemet av PHPportalen
Sid och logotypdesign skapad av Daren Jularic