Skolan
I PHPportalen version 3 är skolsektionen någonting som vi fokuserat extra mycket på tillsammans med artikelsektionen. Vi presenterar nu en komplett omarbetning av PHP-skolan. Kursen kommer omfatta elva nyskrivna kapitel. Allt från grundläggande variabelhantering och installation av PHP till lite mer avancerade saker sådom MySQL och templates-hantering.

Inom kort kommer vi också ge dig som medlem möjligheten att kommentera varje kapitel. Stilen kommer vara inspirerad av PHP-manualen. Är det någonting du undrar över är du välkommen att kontakta mig personligen på adressen Fredrik@phpportalen.net.


Introduktion
Författare: Fredrik Johansson

En introduktion till den nya PHP-skolan. Vem är den till för? Vad krävs av dig och din dator? Hur är den skriven osv. Läs denna innan du hoppar till informationskapitlen.


[ Läs mer ]

Programmera i webbmiljö
Författare: Fredrik Johansson

Innan vi drar igång med PHP-programmerandet kan det vara på sin plats med en förklaring om vad webbprogrammering är i allmänhet. Detta kapitel går igenom begrepp som på engelska kallas klientside och serverside. Det innehåller också korta beskrivningar av tekniker som motsvarar PHP.


[ Läs mer ]

Installationen i Windows
Författare: Fredrik Johansson

I detta första PHP-kapitel får vi en genomgång i hur man installerar PHP i Windowsmiljö. Kapitlet har tyvärr inte hunnit testats, utan är mer eller mindre en översättning av PHP-manualen. Vi räknar därför med din hjälp här, har du följt instruktionerna rakt igenom? Lyckats eller misslyckats? Vilket som, skicka mig ett e-post meddelande på adressen Fredrik@phpportalen.net.


[ Läs mer ]

Variabler och konstanter
Författare: Fredrik Johansson

Variablen är det mest elementära i varje programmeringsspråk. Du använder den för att lagra information i. I kapitlet kommer jag förklara vad det är för något, vilka typer som finns etc. Sist visas också några funktioner som kan vara användbara i samband med variabelhantering.


[ Läs mer ]

Vektorer
Författare: Fredrik Johansson

I detta kapitel spinner vi vidare på det kunskaper som förvärvades i kapitlet om variabler och konstanter. Jag förklarar vad vektorer är, vilka typer det finns och hur man använder dem.


[ Läs mer ]

Operatorer
Författare: Fredrik Johansson

Ett kapitel som förklarar innebörden av operatorer i PHP. Kort, såhär i introduktionen, kan nämnas att operatorer är det korrekta namnet för sådana saker som plustecknet (+), minustecknet (-), det som i dagligt tal kallas lika med (=) osv. Dessa operatorer, och många fler, är väsentliga för att dina PHP-skript skall kunna fungera. Läs kapitlet och lär dig mer!


[ Läs mer ]

Villkorssatser
Författare: Fredrik Johansson

Villkorssatser är någonting du i din PHP-kod (gäller även övriga programmeringsspråk) behöver för att kunna fatta beslut. Vilken kod skall köras om det är på detta viset? Och om det inte är på det viset, vilken skall köras då? Har du tittat på PHP-kod tidigare har du säkerligen sett if-satsen. Det är en villkorssats och vi kommer i detta kapitel gå igenom bland annat den.


[ Läs mer ]

Slingor
Författare: Fredrik Johansson

While, for och foreach, alla är de slingor i PHP och används för att iterera ett specifikt kodblock ett visst antal gånger. Ett exempel på användningsområde är när vi senare går igenom MySQL och skall lista resultatet från en databassökning. För att göra detta måste vi använda oss av slingor. Jag kommer nu börja med att gå igenom grunderna!


[ Läs mer ]

Välkommen Anonymous
Logga in
Registrera
Snabblänkar
Markera alla forum som lästa
Skriptarkivet [86 av 97]
Visa nya inlägg
Visa dina inlägg
Visa obesvarade huvudinlägg
Läs vår skola
  Introduktion
  Programmera i webbmiljö
  Installationen i Windows
  Variabler och konstanter
  Vektorer
  Operatorer
  Villkorssatser
  Slingor
Statistik
Registrerade medlemmar: 19857
Inlägg totalt: 719957
Senaste medlem: situsslot
Online
Besökare just nu: 34,
0 registrerade,
0 dolda och
34 gäster
Besökare som mest var 1515 den 2020-11-01 00:02

Våra medlemmar
Inloggade medlemmar
Bra att veta
Förhållningsregler
Trivselregler
phpBB-FAQ
För dig som vill länka
Kontakta oss på adressen: info@phpportalen.net
Webbplatsen bygger i grunden på phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Modifieringar har senare gjorts i systemet av PHPportalen
Sid och logotypdesign skapad av Daren Jularic